Monday, 27 February 2017

dah sampai seru

As salam dan hai..


Gituu tajuk. Dah macam nak berhijab pulak..ehh. I lebih selesa free hair okay dan harap akan kekal free hair till jannah..

Takdelah sebenarnya aku rasa macam dah tiba masa untuk aku stop blogging. Aku nak lebih fokuskan diri aku pada masa depan aku. Mungkin aku akan kembali menulis di blog ni satu hari nanti tapi tak tahu bila. Biasa lah kan budak-budak  jadi kadang pendirian tu terombang-ambing. Mudah goyah la senang cerita. Atau lebih senang lagi tak tetap pendirian haaa. Kejap nak stop kejap nak proceed. Aish mana satu la kau ni.



" Mungkin aku akan delete blog ni atau mungkin aku revert balik post-post dan biarkan blog ni kosong atau mungkin aku biarkan blog ni terus sepi tanpa sebarang update..."


Based on ayat aku dari post yang lepas, aku dah decide untuk revert to draft post-post aku yang sebelum. Tah apa yang aku merepek sebelum tu semua aku simpan untuk bacaan aku sendiri sahaja.




Jadi untuk post yang "terakhir" buat masa ini, aku nak ambil kesempatan untuk mohon maaf atas segala kesilapan aku sama ada secara sedar atau tak sedar. Kita sama-sama manusia biasa. Yang baik tu datang dari Allah dan yang buruk itu datang dari diri kita..Cliche tak ayat aku?.haha

Anyway aku happy dapat kenal kawan-kawan blogger yang lain. Aku enjoy baca blog korang. Ade a few bloggers yang aku dah jumpa face to face. Aku happy dapat kenal korang in real life. Tak perlu la rasa nya untuk aku mention blogger-blogger tersebut. Kalau ikut hati ni nak je aku meet up dengan korang semua tapi tula tak semua yang selesa untuk meet up semua ni. Apa pon aku happy kenal kalian semua di alam maya ini. Tak lupa juga untuk a few bloggers yang baru start join blogging. Aku cuma nak cakap welcome to the club!!  Hmm kenapa aku rasa macam skema sangat ayat aku..hahaha.Bontot betul ! Nak acah-acah jap padahal aku pon baru setahun lebih join blogging ni..hiks


Oh ya, last but not least kalau ada apa-apa nak share dengan aku boleh email aku arieskid13@gmail.com atau pon search je aku kat hangout. Insyaa Allah kalau aku perasan aku reply..hihi.

Lagi satu ada sedikit perkongsian. Aku bukanla pandai sangat dalam bab agama tapi aku tertarik dengan ungkapan "istighfar mengubah ketetapan". Istighfar = Astaghfirullahal azim. Istighfar ni terlalu dalam kesannya tapi kita selalu rasa amalan ni biasa je. Ayat yang kita biasa dengar tapi kebaikan yang Allah bagi kita sendiri tak duga. Sebesar mana pon problem kita, seteruk mana pon kita jatuh sampai terduduk sekali pon, istighfar lah. Bukan la semata atas tikar sejadah. Tak selalu buat pon takpe sebab nilaian bukan terletak pada berapa banyak kali kita baca. Kita amal apa termampu. Selagi berterusan, Insyaa Allah pasti ada manfaat dan kebaikan yang Allah sampaikan.


Aku tak pasti sejauh mana korang boleh terima dengan hati apa yang aku share tu. Aku cuma nak cakap terkadang kita memang keliru dengan apa yang Allah aturkan untuk kehidupan kita. Jadi, istighfarlah memohon keampunan. Wallahualam.

Fuhh macam dah lari tajuk plak.haha. Maaf la aku bukan mahir bab agama. Mungkin ada silap kat mana-mana. . Aku taknak kupas lebih dalam pasal ni sebab aku pon ilmu cetek. Aku buat santai-santai je..Rileks guys, tak perlu nak gelabah terus label aku ke apa ke..Aku juga seorang pendosa..haha


Till then Jika diizinkan tuhan, aku akan kembali menulis di blog ni.


Assalamualaikum dan bye.

6 comments:

  1. Alaaaa.. Baru nak berkenalan.. Da nk blah dah.. *muka kecewa+sedih+keliru+hensem* (eh. Haha)

    Anyway, part istighfar tu tepat sekali. A very nice reminder, bro. Papepon, moga sukses dlm apa2 yg dilakukan ;) kipidap dongibap

    ReplyDelete
  2. Good luck with your life Aries...Ape pun decision Aries...Amir akan tetap sokong Aries...harap silaturrahim kita takkan terputus yer...kalau nak borak or minta pendapat Amir...boleh jer e-mail Amir k...

    Nie e-mail Amir... dark.jutsu@gmail.com

    Until Then, sayonara...;-)

    ReplyDelete
  3. Mengucap panjang baca Aries nak bersara...ekekeke

    Anyways, semoga hidupmu bahagia dan ceria selalu..sayonara~ :lambai2 sapu tangan:

    ReplyDelete
  4. Selamat berjaya dan selamat tinggal awak..take care didunia yang sebenar, jangan nakal-nakal, kalau ada masa update blog k..Muaahhh..semoga ada rezeki nanti kita jumpa k..

    ReplyDelete
  5. hmm...jumpa lg di alam realiti..hehe

    ReplyDelete